
Från hotellstress till bergsdimma och dessertbord
- semesterdagboken
- 28 juni
- 2 min läsning
Dagen började minst sagt dramatiskt. Min man hade åkt iväg tidigt för att hämta hyrbilen, och jag vaknade med en klump i magen. När var det egentligen utcheckning? Som jag misstänkte hade vi tio minuter på oss att få ut två barn och all packning från hotellrummet. Det blev en ganska kaotisk start, men receptionen var otroligt förstående och vi fick lite extra tid på oss. Till slut satt vi i lobbyn med allt vårt bagage och väntade på att bilen skulle rulla in.
När vi kom iväg blev första stoppet lunch, och sedan bar det av mot Mount Cook. Tyvärr låg dimman tät, molnen hängde lågt och det kom ett lätt regn under hela färden. Den storslagna utsikt vi hade sett fram emot fick vi nöja oss med att ana i konturer. Sjöar och berg dök upp som skuggor i diset, och vi kunde bara föreställa oss hur vackert det måste vara en klar dag.

När vi kom fram och hade burit in allt bagage till vårt lodgehotell tog vi oss vidare till hotellet bredvid för middag. Där åt vi från deras stora buffé, som verkligen imponerade. Det fanns massor att välja mellan, och dessertbordet var något extra. Till min stora glädje fanns det även Pavlova, en av mina absoluta favoritdesserter och något jag verkligen hade hoppats få smaka under vår tid i Nya Zeeland. Det gjorde hela middagen ännu lite bättre. Lite dyrt var det, men väl värt det som avslutning på en lång resdag.
Innan vi lämnade hotellet hann jag köpa med mig en tröja med Nya Zeeland-tryck, en souvenir som faktiskt också behövdes i det kyliga vädret. Sedan tillbaka till vårt boende för en lugn natt. Förhoppningsvis väntar bättre sikt imorgon.















Kommentarer